Eneria - forum

forum najlepszego ots

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Moda

• Index
  •  » Humor
  •  » Jozin z Bazin (Orginalna wersja jozina z bagien) ;]

#1 2008-02-10 22:36:01

Sciema

U¿ytkownik

Punktów :   

Jozin z Bazin (Orginalna wersja jozina z bagien) ;]

http://pl.youtube.com/watch?v=_uUchCzMclo

Ostatnio edytowany przez Sciema (2008-02-11 21:23:13)

#2 2008-02-17 20:17:19

Niel

U¿ytkownik

Punktów :   -2 

Re: Jozin z Bazin (Orginalna wersja jozina z bagien) ;]

Przy pomocy zsummonawanego deer mozna atakowac jeden gracz wlasnie tak zginal

#3 2008-02-17 20:39:08

Matis Knight Tutor

U¿ytkownik

Punktów :   -3 

eheheh spox

#4 2008-02-18 07:51:44

Niel

U¿ytkownik

Punktów :   -2 

Czy wiesz, ¿e...

Na jednym z grobowców napisane jest: You see a grave.
You read: Here rests Mr.Bill G.
He fell out of the window. Oczywista aluzja do Billa Gatesa.
Dzieñ z ¿ycia Mistrza Gry
Dwimenor , 04.01.08 15:31
Obecnie mamy 36 aktywnych Gamemasterów oraz 10 Customer Support’erów, którzy codziennie dogl±daj± tibijskiej spo³eczno¶ci, karz± postacie, które naruszy³y przepisy lub pomagaj± graczom w ich problemach. Jest wiele przypadków i sytuacji, w które Mistrzowie Gry musz± siê mieszaæ. Podczas ich oddanej pracy, aby Nam pomóc, zdarzaj± siê tak¿e ¶mieszne i absurdalne sytuacje. Zapyta³em naszych Gamemasterów i moich kolegów o najzabawniejsz± i najbardziej mro¿±c± krew w ¿y³ach historiê, aby przedstawiæ Wam j± w postaci „typowego” dnia z ¿ycia Mistrza Gry.

Jak co dzieñ, logujê siê na moj± postaæ w losowo wybranym ¶wiecie. Po wyl±dowaniu na wyspie zwanej przez Was GM Isle, a przeze mnie czule „domem”, patrzê na „Rule Violation Channel”. Proste „hi” jest pierwsz± rzecz± jak± tam widzê.”Wiêc”, pytam siê siebie, „sprawd¼my o co mu chodzi”. Nagle po moim przywitaniu ekran znika, zdajê sobie sprawê i¿ chcia³ po prostu sprawdziæ co siê stanie gdy tutaj napisze. Na nieszczê¶cie, takie „zg³oszenia” zdarzaj± siê do¶æ czêsto. Gdy widzê, ¿e nikt wiêcej nie potrzebuje pomocy, wybieram siê na inny ¶wiat. Je¶li jest to ¶wiat Non-PvP, okno zg³oszeñ zazwyczaj jest pe³ne. Dzisiaj tylko 3 raporty. Pierwszy z nich wywo³uje u mnie u¶miech: „Kto¶ w Ankrahmun ukrad³ mojego lootbaga! Plx zrób co¶!”. Grzecznie wyja¶niam, i¿ kradzie¿ rzeczy z baga nie jest nielegalne, po czym sprawdzam drugie zg³oszenie. Tym razem kto¶ jest oskar¿ony o u¿ywanie macro programów. Teleportujê siê do niego:

Me: Hello
(30 sekund pó¼niej, gracz mnie ignoruje) Me:Please, answer
Botter: exura
(1 minutê pó¼niej, gracz nadal mnie ignoruje) Me: Answer me
(w koñcu)Botter:YEYE
Botter:exura
Me:Przestañ siê ruszaæ
Botter:kk
Botter:exura
Me:Dlaczego odpowied¼ zabra³a Ci tak du¿o czasu?
Botter:Nie chcia³by¶ wiedzieæ L
Me:Chcê
Me:Odpowiedz
Botter:Nie zmuszaj mnie ¿ebym k³ama³
Me:Wiêc nie k³am
Me:Powiedz mi po prostu czemu nie odpowiedzia³e¶
Botter:Po prostu uka¿ mnie za macro

Muszê przyznaæ, ¿e prawie go ¿a³owa³em, gdy musia³em go ukaraæ. Nie zda¿a siê zbyt czêsto, aby gracz wzi±³ na siebie tak otwarcie odpowiedzialno¶æ za pope³nione czyny. Dalej kto¶ zg³osi³ lurowanie dwarf guardów, teleportujê siê na miejsce. Po moim przybyciu, zastanawiam siê gdzie mo¿e byæ sprawca ca³ego zamieszania, kiedy zdajê sobie sprawê, ¿e znajdujê siê na rope spocie w ma³ej jaskinii, a obok mnie biegaj± 2 dwarf guardy. Nagle zostajê wyropowany i stojê twarz± w twarz z lurerem. Niedaleko widzê martwe cia³o i dwarf guarda, pierwsza ofiara jego karygodnego czynu. Zdaje mi siê, ¿e jest trochê zszokowany widz±c niebiesk± pelerynê. Po 10 sekundach zaczyna uciekaæ krzycz±c: „Nie jestem lurerem!”. Oczywi¶cie, zostaje on odpowiednio ukarany za lurowanie potworów na ¶wiecie Non-PvP.

Na nastêpnym ¶wiecie, 2 graczy oskar¿ono o u¿ywanie multiklienta. Teleportujê siê, aby zbadaæ sytuacjê. Obaj gracze chodz± i rozmawiaj±, jednak¿e, na zmianê. Tak wiêc zagadujê do jednego z nich:

Me:Jak to jest, ¿e gdy jeden z Was siê rusza to drugi stoi, a gdy jeden z Was mówi drugi milczy?
MCer:huh?
Me:Grasz tymi postaciami naraz, prawda?
MCer:OMG! Jak mo¿esz mnie o to oskar¿aæ!?
Me:Dobrze, wiêc je¶li gracie osobno, ruszcie siê i odpowiedzcie w tym samym czasie.
MCer:Nie mogê, drugi komputer jest za daleko…
Me:W takim razie ciesz siê wakacjami.
MCer: Ahhh, cholera

To by³y jego ostatnie s³owa zanim zosta³ zbanowany. W miêdzyczasie, widzia³em kogo¶ kto spamowa³ na Game-Chacie s³owami: „wand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of dragonbreath wand of dragonbreathwand of d". Po za³atwieniu tej sprawy uda³em siê w dalsz± podró¿.

Tutaj dosta³em zg³oszenie o aktywnym boterze. Kiedy siê do niego dosta³em, wci±¿ tam by³. Podczas dochodzenia sprawca zamieszania rozpocz±³ krótk± i mi³± rozmowê ze mn±. W koñcu zosta³ zbanowany. Jednak¿e przed wykonaniem wyroku, zada³ mi ostatnie pytanie: „Ile czasu minie zanim mój Criminal Record wyga¶nie?”. Odpowiedzia³em mu, po czym dowiedzia³em siê, i¿ delikwent zamierza zostaæ tutorem, dlatego potrzebowa³ tej informacji. Niestety, do tej pory „zaliczy³” ju¿ 4 wpisy do Criminal Recordu. Po tym jak mu o tym powiedzia³em, o¶wiadczy³ ¿e to nie on ³ama³ regulamin tylko kolega, od którego ma konto... „Wiêc,” oznajmi³em, „Obawiam siê, ¿e bêdzie to ju¿ 5 wpis”. Chcia³bym widzieæ jego minê kiedy nagle dooko³a niego pojawi³y siê zielone gwiazdki oznaczaj±ce wyrzucenie z gry. Jako, ¿e jego konto zosta³o usuniête, obawiam siê, ¿e nie zobaczymy go w roli tutora.
Podczas bycia w jaskini rotów na Fibuli, postanowi³em porozgl±daæ siê dooko³a, poniewa¿ jest to jedno z ulubionych miejsc boterów. W koñcu spotka³em osobnika, który zachowywa³ siê podejrzanie. Normalnie, gracze s± podekscytowani widz±c Gamemastera i staraj± siê zrobiæ z nim zdjêcie. Ale nie on! Badaj±c sprawê, upewni³em siê, i¿ gra nielegalnie. Jak tylko go zbanowa³em na horyzoncie pojawi³ siê nastêpny. Tak jak poprzednio bez reakcji, a wiêc musia³em post±piæ podobnie. Podzieli³ ten sam los co jego dwaj poprzednicy. Gdy ju¿ mia³em wychodziæ z jaskini, napotka³em kogo¶ kto nie u¿ywa³ bota. Niemniej jednak, okaza³o siê, ¿e kole¶ chyba nigdy wcze¶niej nie widzia³ GM-a:

Gracz: Hi!
GM: Hiho =)
Gracz: Super outfit!
Gracz: Czy jest jaki¶ quest na ten addon?
GM: Mam nadziejê, ¿e nie!

Na nastêpnym ¶wiecie, kto¶ zosta³ oskar¿ony o teleportowanie. Zdecydowa³em siê na odwiedzenie gracza, aby sprawdziæ czy nadal chce tego czego chcia³. Momentalnie zebra³a siê wiêksza grupka ludzi, aby poobserwowaæ scenê. Po ponownym zapytaniu przez niego o teleport, grzecznie spyta³em „Czy chcesz siê teleportowaæ?”, jego odpowied¼ brzmia³a „Tak”. Spyta³em wiêc ponownie „Czy jeste¶ tego pewien?”. Troszkê zniecierpliwiony powtórzy³ „Tak! Po¶piesz siê!”. Odpowiedzia³em „A wiêc, dobrze, wrócisz za 7 dni”, po czym ukara³em go za wykorzystywanie b³êdów w grze.

Robi³o siê ju¿ pó¼no, kiedy ujrza³em kogo¶ kto namawia³ innych do wst±pienia do jego gildii, po czym wysy³a³ hakerskie linki. Przewa¿nie jednak gracze s± na tyle inteligentni, aby nie zapraszaæ Gamemasterów, w tym celu przelogowa³em siê na zwyk³± postaæ.

GM (na zwyk³ej postaci): Plx man, chcê do³±czyæ do Twojej gildii.
Haker: W porz±dku, ju¿ Ciê zaprosi³em.
GM (na zwyk³ej postaci): Super! Dziêki!
GM (na zwyk³ej postaci): Mo¿esz równie¿ do³±czyæ do mojej gildii.
GM (na zwyk³ej postaci): Nazywa siê „Gildia zbanowanych graczy"
Haker: Ok
Haker: strona?

Je¶li nie ma wiêcej zg³oszeñ o wykroczeniach, wychodzê i sprawdzam za¿alenia. Gracze, którzy zostali ukarani i utrzymuj±, ¿e sta³o siê to niesprawiedliwie mog± zg³osiæ swoje „¿ale” za pomoc± odpowiedniej opcji w swoim koncie. Pierwszy delikwent to ukarany wcze¶niej spamer. Jego t³umaczenie jest do¶æ krótkie i dziwne: „Zapomnia³em dodaæ s³owa „sell”, przepraszam”. Wskaza³em mu odpowiedni punkt w regulaminie (Tibia Rules 2b) po czym zacz±³em sprawdzaæ dalej.

Nastêpne zg³oszenie jest w du¿ym stopniu przepe³nione wulgaryzmami, dlatego nie przytoczê go tutaj. Takie zg³oszenia s± na porz±dku dziennym, wiêc nie denerwujê siê tylko spokojnie wyd³u¿am okres bana. Nastêpne jest podobne: „Nie u¿ywa³em macro, po prostu powiedzia³em ma³emu bratu, aby pogra³ chwilê zanim ja siê wyk±piê i ¿eby do nikogo siê nie odzywa³.” To jest wprost niesamowite jak wiele ma³ych braci i sióstr gra podczas kiedy my bierzemy prysznic. Czasem zastanawiam siê jak d³ugo mo¿na siê k±paæ skoro zg³oszenie jest aktywne od 2 godzin. Pomijaj±c ten fakt dzielenie konta pomiêdzy bratem czy siostr± jest nielegalne. Podobnie jest w nastêpnym „¿alu” gdzie znowu oskar¿any jest ma³y, biedny, braciszek: „Da³em pograæ trochê mojemu m³odszemu bratu…on naprawdê nie rozumie kto to jest GM…powiedzia³em mu, ¿eby z nikim nie rozmawia³, bo mnie zabije. Ale nie musisz siê ju¿ martwiæ, ukara³em go odpowiednio. Nie bêdzie ju¿ móg³ wiêcej ze mn± spaæ, gdy przy¶ni± mu siê koszmary, mo¿e teraz siê czego¶ nauczy…”

Wreszcie znalaz³em zg³oszenie, w którym kto¶ siê cieszy z otrzymanej kary: „Naprawdê my¶lê, ¿e to by³ dobry pomys³. Teraz kiedy nie bêdê móg³ graæ przez 30 dni, wreszcie bêdê móg³ zaj±æ siê moim domowym zadaniem!” Zawsze siê cieszê kiedy mogê pomóc. Dalej kto¶ proponuje mi 50 funtów, je¶li usunê jego bana. Chyba nie muszê mówiæ, ¿e przekupstwo jest zupe³nie bezcelowe.

Zanim zakoñczymy ten „typowy” dzieñ z ¿ycia Gamemastera, chcia³bym siê z Wami czym¶ podzieliæ. Niektórzy gracze s± naprawdê bardzo kreatywni wymy¶laj±c kolejne t³umaczenia swoich wykroczeñ. To jest 10 najbardziej pomys³owych usprawiedliwieñ, które uda³o mi siê zebraæ (¿adne z nich, niestety, nie wp³ynê³o na zmianê decyzji):

1. Zbanowany za: Handel kontem.
Wyt³umaczenie: Nigdy nie handlowa³em kontem – to by³o dla mnie zupe³n± niespodziank±. Ostatnio kup³em nowe auto i chcia³em powiedzieæ koledze, ¿e jestem szczê¶liwym "Nowym Posiadaczem" l¶ni±cego Subaru 2500. Przepraszam je¶li to zosta³o odczytane jako handel kontem, ale ja naprawdê nigdy tego nie zrobi³em. Jestem lojalnym, szczê¶liwym graczem. Je¶li chcesz zdjêcie mojego nowego auta, mogê je przes³aæ, aby udowodniæ, ¿e nie k³amiê. Proszê pozwól mi znowu graæ! Dziêki!

2. Zbanowany za: Wulgaryzmy.
Wyt³umaczenie: To nie by³em ja!!! Moja mama by³a z³a, ¿e za du¿o gram w Tibie i chcia³a, ¿eby mnie zbanowali, ¿ebym móg³ posprz±taæ pokój. Dlatego wiêc u¿y³a brzydkich s³ów na Trade Channel.

3. Zbanowany za: Negatywne nastawienie.
Wyt³umaczenie: Guido en Amera powiedzia³, ¿e da mi co¶ je¶li wy¶wiadczê mu przys³ugê. Chcia³, abym napisa³ co¶ na Game Chacie, poniewa¿ on nie móg³ z powodu 1 lvlu. Wiêc je¶li kto¶ ma zostaæ ukarany to na pewno on, za oszukiwanie innych graczy skoro wie jakie bêd± tego konsekwencje.

4. Zbanowany za: SPRZEDAM PACC 60k (NAJPIERW 20K JA KUPUJE PACC POTEM JESZCZE 40K) msg me
Wyt³umaczenie: Chcia³em powiedzieæ backpack!!

5. Zbanowany za: Sprzedawanie PACC.
Wyt³umaczenie: ¬le mnie zrozumia³e¶. Po czesku „selling premium” oznacza „jak leci wszystkim?”.

6. Zbanowany za: Sprzedawanie kont PACC.
Wyt³umaczenie: Nie chcia³em sprzedaæ PACC za prawdziwe pieniêdze, chcia³em aby ludzie kupili je za tibijskie, wiêc mog³em ich oszukaæ, dlatego ban jest nieuzasadniony.

7. Zbanowany za: Botowanie.
Wyt³umaczenie: Musisz wiedzieæ, ¿e jestem newbie. Kiedy ogl±da³em TV i wciska³em F1, F2 (jedzenie, czary) nie wiedzia³em co siê dzieje na ekranie gdy¿ za któtko patrzy³em na ekran komputera, jednak widzia³em kogo¶ niebieskiego wygl±daj±cego jak „Hero”, pomy¶la³em sobie "huh kto¶ przywo³a³ Hero, fajnie" to wszystko... ¿ycie newbie!

8. Zbanowany za: Botowanie.
Wyt³umaczenie: Rozwali³em klawiaturê na kawa³eczki, poniewa¿ nie dosta³em tego czego chcia³em pod choinkê... Jednak moja myszka dzia³a³a wiêc expi³em za jej pomoc±, ponadto gdy wali³em w klawiaturê zepsu³em przycisk “utevo lux”, przez co sam siê wciska³. =/

9. Zbanowany za: Botowanie.
Wyt³umaczenie: Moja klawiatura zosta³a zniszczona...tylko hotkeye dzia³a³y, moja mama ju¿ pobieg³a do sklepu po now±.

10. Zbanowany za: Botowanie.
Wyt³umaczenie: Nie botowa³em, po prostu gra³em z wy³±czonym monitorem. Nie mogê expiæ w nocy z w³±czonym monitorem, poniewa¿ ¶wiat³o jest za jasne i móg³by¶ obudziæ rodziców.

Praca Gamemastera nie jest zawsze prosta. Niestety ci±gle to samo, zdobywamy nowe do¶wiadczenie poprzez ró¿nego rodzaju sytuacje, czasami nawet i ¶mieszne. Chcia³bym podziêkowaæ wszystkim Gamemasterom za podzielenie siê z nami swoimi ciekawymi prze¿yciami, a tak¿e Wam za ciê¿k± i wspania³± pracê jak± wk³adacie w Nasz± spo³eczno¶æ ka¿dego dnia. Tibia bez Was nie by³a by taka sama.

Autorem t³umaczenia jest: Yallah

Zobacz komentarze

• Index
  •  » Humor
  •  » Jozin z Bazin (Orginalna wersja jozina z bagien) ;]

Stopka forum

RSS